Po dlhšom čase som opäť prišla pozrieť našich domov. Majú sa rovnako. Alebo lepšie? Horšie? Neviem. Aj keď sú to ľudia, ktorých predsa len poznám najdlhšie, stále mi robí problém zistiť, čo si vlastne myslia. Samozrejme, že to, čo si myslia o mne, mi dávajú patrične najavo ("Nechoď do tej Bratislavy, otehotnieš a zdroguješ sa tam!")
Ale čo vlastne prežívajú oni? Ako mladšiu dcéru ma nikdy nechceli zaťažovať svojimi problémami. Ich prácou, vzťahmi... Nič také sme spolu nerozoberali. Možno je to aj moja vina, lebo keď si ma mama, keď som mala asi 13 rokov, posadila, aby mi oznámila, že nemôžem ísť na výlet, lebo nestíhajú platiť účty, sebecky som jej odpovedala, že síce chápem, prečo na ten výlet nepôjdem, ale nech ma už nikdy svojimi finančnými problémami neotravuje. Že som ešte dieťa a tieto veci si majú vyriešiť oni.
Tak po mňa prišiel otec, ako vždy, na stanicu. V aute, ako vždy, mi povedal zopár naučených vtipov, takže som už presne vedela, kedy sa mám zasmiať. Cestou výťahom sme si zanadávali na počasie, ako vždy, a dvere nám otvorila mama, ktorá mi vtlačila pusu na čelo s tým, že môj najobľúbenejší obed mám na stole... Áno, ako vždy.
Potom sme sa rozliezli každý po svojom. Otec ku počítaču v obývačke, mama ku telke v spálni a ja som notbúkovanie zajedala vyprážaným syrom v šunke na balkóne. Tak to vyzeralo aj ďalšie tri dni (syr som vymenila za soté, palacinky a cestoviny)... Ale stále som nezistila, čo prežívajú...
O našich
15.06.2010 13:22:23
...Že som ešte dieťa a takéto veci si majú vyriešiť bez toho, aby mi o tom rozprávali. Teraz som už väčšie dieťa a je to stále rovnako...
Komentáre
Amalka,
ja nechapem,
Bonka:)
som mama , pisem o tom, co by potesilo mna, keby bola Amalka mojou dcerou...je dolezite vediet, citit, ze sme si s detmi blizki, aj ked su davno dospele a ziju si svoj samostatny zivot...nestratit to pekne, co nas spaja, nadalej vediet o sebe, svojich radostiach i problemoch, pomahat si, ak je to potrebne...
sobka,
Bonka:))
:))))
sobka:-))
Bonik,
Nechcem sa pchať
Skús to tak, je to mňam.
Mňam. Hlad
Lalalka, vitaj:)
ano,sihlasim,
Vďaka za uvítanie :)
Ale tie dnešné reštauračné kakaové slíže neboli teda až také terno :Ջ
Nech, domov to istí :)
Cestou domov musím trochu zmierniť hladný výraz :პ
Musím prísť na iné myšlienky :ჵ
radsej sa nejdem chvalit, co vsetko som pojedla
drobne zemiaciky su idealne na pecenie v rure...staci ich umyt, osolit, pridat cesnacik, rascu...
Amálka,
A súhlasím so SoB, aby ste pri jedení viedli rozhovor., lebo si ľudia viac dávajú pozor na vychutnávanie jedla, ako na kontrolovanie jazyka a sú viac otvorenejší. Cítim napätie, ale môžem sa mýliť
a mala si dnes hamburger?
namiesto grenadiru idem robit gulas.ide to vobec bez cesnaku?ten nemali.a jeden kutilsky a jeden kuchynsky obchod/y mi bohate stacili,uz by som nesla von ho znanat,ani kebyze mam robit cesnakove hrianky
hamburger nie:)
a ja som mala 3
Bonik:)
tak to prr,
jeeej, to by som sa pridala
S+B,
bonnie,
Vas, anooo
i ked moja rura uz ma najlepsie casy za sebou, dam jej este sancu, snad ukaze, ze este nie je suca do stareho zeleza...
vas,sob,
ozaj,cim zahustujete gulas?
Bonik, sice neskoro...
gulase zahustujem struhanym zemiakom, pripadne cibulou-
Tu je recept na gulas z rury:
Suroviny: 1 kg bravčové plece 3 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 ČL gulášového korenia 3 PL sladkej papriky 3 PL solamil (hladká múka, alebo zlatý klas) podľa chuti soľ a čierne mleté korenie 1 kocku bujónu (rozmrvíme) 7,5 dcl vody Kto má rád pikantné, môže pridať feferónky, po prípade pikantnú papriku...
Postup:
Pripravíme si „jánske sklo“ – zapekaciu nádobu vhodnú do rúry na pečenie, aby sa nám to všetko zmestilo, vrátane vody nakoniec.
Nakrájame mäso na kocky, cibuľu na drobno, cesnak pretlačíme. Všetko dáme do pripravenej nádoby, pridáme ostatné ingrediencie a
premiešame, najlepšie rukou, aby sa všetky chute zmiešali, postupne zalievame pri miešaní 7,5 dcl vody. Nádobu zakryjeme „natesno“ alobalom a pri 250°C „varíme“ v rúre bez akéhokoľvek miešania a nazerania pod alobal 1,5 hodiny. Potom mäsko vyberieme z rúry a podávame s knedlou, po prípade s pečivom.
-----
1 kg bravčového pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2ČL guláš. korenia, 3ČL sl. papriky, 3PL solamylu, soľ, korenie, feferonka, 2-3PL plnotuč. horčice, cesnakovy prašok, 2 kocky masoxu alebo gulašového bujónu, 1l vody.
Príloha: knedlík, halušky alebo ako ja chlieb :o))
POSTUP PRÍPRAVY
Cibuľu, cesnak a mäso si nakrájame a všetko premiešame s ingredienciami. Kocky masoxu rozpustíme v malom množstve teplej vody a doplníme ho do množstva 1l, ktorým zalejeme premiešane mäso. Všetko dáme do pekáča a prikryjeme alobalom alebo do sklenej (simaxovej) misy. Pečieme 1,5 hodiny pri 250 stupňoch. Po celý čas pečenia nedolievame vodu, nemiešame a nedaváme dolu alobal alebo vrchnák z misy.
ejha, kopirovala som aj s hrubkami
Mäso
http://www.youtube.com/watch?v=g32I-m78rVs
a zatancujme si !
sobicek,
a ze vraj ja som detailista,pche:-))
hladna som :))
fuuuha :o)
Veru, už
:१ mrkvová šťava a za hrsť müsli, líz
Inak